Het nieuwe modewoord

Cursus nagelstyliste

Nagel Technicus Lucht – Het nieuwe buzz woord voor alle nagel technici en professionals is lucht. Lucht is dat spul dat je ademt waardoor je ademt. Nou, technici die werken in een air-brush omgeving zoals manicures en pedicures, nagel gunning en dergelijke naar een nagel salon. En, als ze geen lucht hebben, kopen ze het. Ze ademen het diep in en vullen hun longen met dit mooie spul. Ze noemen het airbrush.

Airbrush is een combinatie van een vloeistof en een drijfgas. Drijfgas is net als lucht. Het is het ingredi├źnt dat je inademt in de lucht. Dus, technisch gezien is het gewoon een vloeistof die een drijfgas bevat.

De vloeistof bestaat uit kooldioxide (je weet wel, dat stinkt echt) en water. De voortstuwing is de manier waarop deze make-up eruit spuit en het zorgt ervoor dat de airbrush beweegt en loopt als een stuntvliegtuig. Zelfs zonder drijfgas zou de vloeistof al genoeg drijfgas hebben om alle kanten op te spuiten. Maar als je geen kooldioxide hebt en je gebruikt iets anders, zoals bijvoorbeeld nagellak, dan krijg je gewoon een oranjeachtige tint op je huid.

Kortom, een cursus nagelstyliste moet verstand hebben van “vluchtige organische stoffen”, waaronder nagellak, airbrush make-up, lijm, oplosmiddelen en andere dingen die vaak worden gebruikt door mensen met nagelproblemen.

Als je aan het eind van de dag nog steeds boos bent op de nagelstyliste omdat ze je niet de perfecte manicure of pedicure heeft gegeven waar je om had gevraagd, dan hoef je je niet slecht te voelen. Het heeft tot vandaag misschien 20 jaar geduurd, maar praktisch iedereen krijgt deze lippenstift om de een of andere reden.

Dus, yippee, het nieuwe buzz woord is… AUTEROVAL´┐Ż geur! ( Helaas, dat is een mond vol van een naam ) Het is een geur die je het gevoel geeft dat je ’s nachts door een bos of over een strand loopt wanneer alles om je heen groen en weelderig is. De mannen trokken hun hemd op tot aan hun middel of soms zelfs hoger om maar een klein beetje te ruiken. Vrouwen trokken hun rok op om het gevoel van de geur te volgen.

Het was meestal iets voor vrouwen, maar ook mannen gebruikten de techniek om een reukje van zichzelf te krijgen. Ze trokken ook jongensschoenen aan om dezelfde reden.

Naast vrouwen gebruiken ook mannen het voor cosmetische doeleinden. Enkele van deze voorbeelden zijn hieronder opgesomd:

o Manicures en pedicures worden in een salon gedaan. De klant moet aanbellen en wachten tot iedereen de salon heeft verlaten en het papier afschudden dat de technicus meeneemt om met de behandeling te beginnen. Terwijl ze dit doet, wrijft de technicus olie over de voeten van de klant en sommige technici spuiten bubbels.

o Bij het harsen onder de navel wordt de was op een verwarming geplaatst en wordt er een doek of strook over de was gelegd. De doek of strook wordt van de verwarming getrokken en de ongewenste haartjes gaan mee.

o Suikerwaxen om armen en benen te ontharen is verkrijgbaar bij salons. Je hoeft er niet elke keer heen, en het kost minder.

o Smelt- en gietformaldehyde wordt toegepast zoals harsen om haarverwijdering te mengen met sugaring.

o Bij het gebruik van chemische ontharingsmiddelen wordt het haar opgelost, zodat het kan worden afgeveegd. Het wordt warm aangebracht door een professional en wordt door de klant afgeveegd nadat hij zich heeft afgespoeld en handdoekdroog is gemaakt. Het is het beste om een eerste hand stand te krijgen, zodat de procedure correct wordt uitgevoerd.

o Bleekprocedures zijn beschikbaar in de meeste salons en gezondheidscentra. De klant legt een handdoek op het gebied waar hij wil bleken en de technicus mengt de chemische stof om uit te komen op de handdoek. Het mengsel wordt erop gelaten en de klant zwaait het heen en weer om het eraf te wrijven.

Permanente ontharing kan alleen in een salon worden gedaan. Er zijn nieuwe technieken beschikbaar, maar die zijn duur en vrouwen geven er vaker de voorkeur aan. De procedure duurt langer en de resultaten zijn niet gegarandeerd. Er kan een mogelijkheid van littekenvorming zijn, ook al is het relatief veilig, maar het risico zou zijn voor degenen die laser ontharing ondergaan. Degenen die het uit te proberen voor de eerste keer moet voorzichtig te werk gaan enatches van weinig pijn.

De kosten van laser ontharing kan in de duizenden dollars, maar in vergelijking met alle mannen waxen kits die er zijn en de pijnlijke waxen sessie, het lijkt niet zo’n dure behandeling zijn. Er zijn ook verschillende klinieken die dit soort behandelingen aanbieden. Ga hier zeker eens kijken!