Laser Ontharing

Ontharen Roosendaal

Laserontharing is een effectieve en veilige methode om ongewenst haar op veel plaatsen op het lichaam te verminderen. Het is een populaire methode voor het verwijderen van haar van de bikinilijn en de oksels, maar ook voor de benen en de rug.

Bij laserverwijdering wordt lichtenergie gebruikt om het haarzakje te beschadigen. Deze lichtenergie wordt geabsorbeerd door het pigment in het haar. Omdat het haar donkere pigmenten bevat, zijn voor dit proces meerdere behandelingen nodig om het haar op de meeste plaatsen effectief te verwijderen.

De follikels bevatten bij elke cyclus ontelbare haren, die de volgende keer in precies de tegenovergestelde richting uitlopen. Het aantal follikels dat voldoende is om de toekomstige haargroei op te vangen, is dus nooit voldoende.

Daar komt nog bij dat gezond haar in cycli groeit, en dat de follikel alleen afsterft als gevolg van de schade die aan de wortel is toegebracht. Hoeveel behandelingen u ook ondergaat, het haar zal altijd op dezelfde manier teruggroeien. Dit betekent dat de follikel altijd zal blijven bestaan, ergens.

Daarom is het belangrijk om het haar in het juiste deel van het lichaam te verwijderen, of in dezelfde cyclus als de haarfollikel groeit. Dat is de reden waarom laserontharing uiteindelijk alleen op bepaalde plaatsen van het lichaam werkt. Laserontharing is dus gericht op de behandeling van de huid, omdat daar het haar groeit en ook het haarzakje.

Bovendien vereist laserverwijdering specifieke soorten vezels in de huid, om de follikel te verzwakken en mogelijk te vernietigen voordat deze wordt vernietigd. Slechts enkele vezels zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de meeste lichaamsharen. De laser vernietigt dus alleen follikels die actief groeien, waardoor de follikel geen nieuwe haren meer kan ontwikkelen.

Het is belangrijk te weten dat laserontharing niet voor iedereen geschikt is. Als uw huidtype donker is, zult u meer behandelingen nodig hebben om een geschikt niveau van laserabsorptie te bereiken.

Andere factoren die van invloed kunnen zijn op uw vermogen om de laserontharingsbehandelingen te ontvangen en erop te reageren zijn: haarkleur, haardikte, uw lichaamsdeel en huidskleur.

Deze behandeling is ook ondoeltreffend op wit, grijs of platinablond haar. Het is belangrijk een bewijs van behandeling te vragen, en een arts of behandelaar te raadplegen die bij de procedure betrokken is.

Laserverwijdering kan een succesvolle behandeling zijn voor het ontharen van de bikinilijn en andere kleine zones van het lichaam. Giancystic Pyrifera (phasorale shampoo, Giancysticumsiss, Giancydosart,issu, enz.) shampoo wordt aanbevolen. Het ontharen van de benen of de oksels kan worden gedaan met ontharingsmiddelen, en huidverzorgers kunnen verschillende crèmes gebruiken om het haar te verwijderen.

Over Braziliaanse bikini wax:

Het wordt ook wel de “bikini-peeling” genoemd, en het is een huidverzorgingsbehandeling die het haar verwijdert uit de vochtige delen van de Braziliaanse bikinizone. Tijdens de sessie wordt een oplossing gevormd die het haar snel droogt en korstjes kan veroorzaken. Het verwijdert het haar van het huidoppervlak en kan enkele dode huidcellen verwijderen die resulteren in de bruine kleur.

Lasertechnologie wordt gebruikt voor de behandeling van talrijke medische aandoeningen, waaronder ontharing, vernietiging van tumoren, brandwonden, enz.

Er zijn verschillende soorten lasers die worden gebruikt bij ontharing, zie hieronder.

Ruby: Dit is een verouderde ontharingstechniek. Hij kan goedaardige en kwaadaardige groei aan het licht brengen, maar is niet erg doeltreffend.

Alexandriet: Dit is de meest effectieve ontharingsmethode. Het onthult goedaardige en kwaadaardige groei en voorkomt groei voor jaren.

Gepulseerde diode-array: Dit komt in de buurt van infrarood licht en is doeltreffend bij het aantonen van goedaardige en kwaadaardige groei. Het is de meest gebruikte behandeling in de dermatologie.

Intens pulslicht: IPL is een intense pulslichtmethode die is ontworpen om haar te verwijderen van het gezicht, de borst, de schouders, de ellebogen en de benen.

Wolff: Deze methode is vergelijkbaar met IPL, maar gebruikt een waterig groen element.

hangt af van het type laser dat wordt gebruikt. De te gebruiken laser is de grootte van de spot en de energie van de laser. Bovendien kan deze methode meerdere toepassingen vereisen om de beste resultaten te verkrijgen.

Diodelaser: De diodelaser wordt gebruikt om het haar van de borst, de rug, de armen, de benen, de bikinilijn en het gezicht te verwijderen. Het is een nieuwere technologie die als beter wordt beschouwd dan op Ruby gebaseerde lasers.

De output wordt verkregen uit een kleine uitbarsting van licht met hoge intensiteit dat wordt gefilterd om ongewenste golflengten te verwijderen.

Het afsnijdingscriterium beïnvloedt de gewenste golflengte wanneer de laser in werking wordt gesteld, en typisch kan slechts donker haar effectief worden verwijderd.

Het cutoff-criterium bepaalt hoeveel licht uit een gebied kan worden verwijderd, aangezien de cutoff-normen variëren. Aangezien de cutoff-normen voor ontharing niet consequent worden toegepast, is het moeilijk om bepaalde ontharingsmethoden die door de om

Lees meer

Schoonheidssalon

Schoonheidsspecialist