Tips voor een perfecte snit

Kapper Hoeven

Voor we de kapper beginnen te begrijpen, moeten we eerst begrijpen waarvoor de schaar wordt gebruikt.

De basisvormen van scharen worden gebruikt voor het knippen van stof, textiel, vlees en vis. Er zijn ook doffe scharen die worden gebruikt in industriële omgevingen. Het gebruik van scharen gaat terug tot 1000 voor Christus. De oude Egyptenaren gebruikten ze ook voor andere doeleinden. Zo gebruikten de jongens de schaar om hun naam te schrijven. Er zijn ook Indiërs die de schaar gebruiken om rijst te schrapen, zonder dat dit een speciale betekenis heeft.

Laten we nu de trucs die de professionals gebruiken gaan begrijpen.

De meeste scharen hebben twee bladen die worden gebruikt om het haar te knippen. De bladen zijn meestal symmetrisch en zijn ontworpen om dezelfde hoeveelheid haar over uw hoofd af te knippen. Hoe symmetrischer de schaar echter is, hoe ongelijkmatiger de snit en hoe langer het haar zal zijn.

Professionele kappers gebruiken geen scharen met twee bladen, omdat die lastig zijn en vaak tot allerlei haperingen kunnen leiden. De primaire types van professionele kappersscharen zijn ook bekend als Texturisers. Dit zijn de scharen die worden gebruikt in de meest high-end kapperszaken. De schaar is ontworpen om de haarschaar en het scheermes goed vast te houden en is een texturisator.

Scharen worden niet alleen gebruikt voor het knippen van haar, ze worden ook gebruikt voor het uitdunnen van haar en voor ongelijkmatige verbranding. Er zijn verschillende soorten scharen voor verschillende doeleinden. Het is belangrijk te begrijpen wat u zoekt, zodat u het juiste product voor u kunt vinden.

Uitdun schaar

Deze worden gebruikt om het haar uit te dunnen, vooral het haar rond het gezicht. De bladen zijn vrij kort en ze bestrijken grote gebieden, wat belangrijk is omdat het haar rond het gezicht vrij dik is. Gebruikt voor:

Knippen waar je een dunne look wilt. Een schaar kan ook worden gebruikt aan de onderkant van het kapsel om gewicht en overtollig haar te verwijderen.

magiërsharen omdat dit populair is bij de mannelijke bevolking.

Scheermessen

Dit is een schaar met een enkel blad. Het lemmet is vrij kort en ze knippen een korte afstand af voordat de schaar het haar raakt. Hij wordt hoofdzakelijk gebruikt voor het scheren.

zuinig en veel gebruikt door de schaamstreek waar een kleine hoeveelheid haar niet gewenst is.

Deze schaar wordt gebruikt om textuur en definitie te geven aan het gebied tussen de dijen.

5 tips voor een perfecte snit

Hier zijn de vijf tips voor een perfect kapsel.

1. Laat uw kapper uw haar knippen in een stijl die bij uw gezicht past. Wanneer de kapper u naar de salon begeleidt voor de knipbeurt, vraag dan niet om een bepaalde snit, tenzij u die echt mooi vindt. De kapper zal weten wat bij u past. Als u het met de kapper wilt bespreken wanneer u het krijgt, vraag hem dan naar de stijl die bij u past.

2. Houd een kam klaar als de stylist op de stoel zit. De kam houdt het haar vast voordat het op het hoofd van de stylist komt. Het zal ook gemakkelijk te hanteren zijn.

3. Kam niet te veel. Te veel trekken en kammen kan leiden tot beschadiging van de hoofdhuid. De kam moet sterk genoeg zijn om te voorkomen dat er te veel aan wordt getrokken. De kam moet ten minste 15 cm lang zijn.

4. Verwijder de klitten zodra u het haar netjes gesneden hebt. De klitten kunnen worden aangepakt door het haar tussen de handpalmen te knijpen, of door een kam met brede tanden te gebruiken. Breng een haastig gegeleerde lotion aan op het haar. Zo wordt voorkomen dat de lotion uitdroogt. De lotion moet dik worden aangebracht. Dit zal ook het kammen van het haar vergemakkelijken. Om ervoor te zorgen dat de lotion tijdens het kammen niet uitdroogt, legt u een klontje vaseline op de bodem van de fles. Sprenkel deze hardheidsoplossing bij de wortels.

5. Gebruik de kam om door het haar te werken. Begin bij de uiteinden en ga vooruit met de kam. De eerste slag bedekt de oudste en nieuwste aangroei. Oudere uitgroei zal aan de basis van de steel zitten. Nieuwe uitgroei zal aan de punt zitten. Als er geen plaats is om de lotion aan te brengen, gebruik dan een gel.

6. Als er nog steeds veel klitten zijn, breng dan opnieuw de klitvrije lotion aan op de wortels.

7. Bind je haar vast met een knot of, indien mogelijk, een paardenstaart. Het zal de stijl vasthouden.

8. Vraag een vriend om je te helpen. Als een vriend je helpt om je haar te stylen, bespaar je niet alleen de pijn van het zelf stylen, maar vaak ook geld.

9. U kunt deanescentoxidevrije shampoo gebruiken als u bleekmiddel heeft om uw haar te kleuren. De shampoo kan geen kwaad om de haarkleur te bedekken.

10. Maak een feromoon thee.