Wenkbrauw haaruitval

Alopecia areata - Huidarts.com

Wenkbrauwen – wel of niet scheren?

Er zijn maar weinig mensen die de tijd nemen om hun wenkbrauwen te epileren. De meeste plukken zwerfdieren en verdwaalde haren uit. De reden hiervoor is dat, afgezien van het feit dat het je een schoner uiterlijk geeft, het uittrekken van het haar ervoor zorgt dat het heel snel teruggroeit. Een van de grootste bronnen van wenkbrauwhaar zijn de snorharen van je ogen. Dit geeft het effect van zeer dunne wenkbrauwen. De beste manier om overtollig haar te plukken is door het te scheren, want het is waargenomen dat het haar teruggroeit met veel fijnere tanden.

schacht en wortel

De schacht is het haar dat je uit de huid ziet uitsteken. Hoe groter de overvloed aan dit haar, hoe dunner de wenkbrauwen en hoe schaarser de wenkbrauwhaartjes zullen zijn. Regelmatig wenkbrauwen epileren kan je wenkbrauwen zo dun maken dat ze opvallen.

wortel

De wortel is het gebied waar het haar uit groeit. Het haarzakje dat het haar produceert dat zich het dichtst bij de wortel bevindt, wordt vernietigd of beschadigd. Hoe dichter het haarzakje bij de wortel is, hoe vaker het beschadigd kan raken.

Hoe vaak moet men wenkbrauwen epileren?

Wenkbrauwharen groeien in spurten. Het haar in één keer uittrekken zorgt niet voor blijvende uitroeiing van het haar. Maar sommige mensen merken dat het continu epileren van hun wenkbrauwen ervoor zorgt dat ze sneller teruggroeien.

Na het epileren, harsen of het gebruik van ontharingscrèmes kan men het geparfumeerde gebied tot drie weken lang scheren. Maar het langst dat het in de wenkbrauw kan blijven is ongeveer zes weken. Maar het is volledig pijnloos en eenvoudig. Maar dit moet worden gedaan vanuit het perspectief van er fit en gepast uitzien!

Men kan ook de verdwaalde haren van de wenkbrauwen epileren. Maar dit is de uitzondering in plaats van de regel. De reden hiervoor is dat het haar sneller groeit als het wordt geschoren. Het eerste pincet moet worden uitgevoerd wanneer de wenkbrauwen bijna zo groot zijn als ze kunnen krijgen.

Bij het tweede pincet zou het haar wat kleiner moeten zijn. Dan bestaat de kans dat het haar teruggroeit. Het derde pincet moet voor het haar zijn dat na de eerste twee is gegroeid.

Het anders epileren van de wenkbrauwen kan ook helpen bij het bepalen van de theosterio ficiële selectie. Men kan dit doen door derden. Het middelste paneel van het pincet moet de plaats zijn waar de schaar aan het trekken is aan het haar. Dit moet zo gebeuren dat de schaar niet tegelijkertijd de wenkbrauwen raakt. Een doppen of soms een clipgat-ademgat moet in het gat worden geplaatst en ook dat op zo'n manier dat het de haren van de wortels zal optrekken. Dit is om de gebruiker in staat te stellen een betere grip te hebben bij het uittrekken van het haar.

Er zijn verschillende redenen waarom epileren een van de favoriete methoden is om wenkbrauwen vorm te geven. De reden hiervoor is dat het erg goedkoop is, maar even effectief. Het is heel, heel precies. U gebruikt zeer lichte hand bij de procedure. Dit is Tweezing! Niet waxen.